(ВІДЕО) На Львівщині пройшли спортивно-тактичні змагання - «KORDON RACE»

НАЗАД
28 квiтня 2024 16:30

Напередодні Дня прикордонника втретє на Львівщині пройшли спеціальні тактичні змагання «KORDON RACE», які покликані продемонструвати фізичну підготовку та витривалість учасників, а також організований цьогорічний вишкіл мав ще й благодійний характер, адже усі зібрані кошти під час заходу будуть направлені на придбання FPV-дронів бригаді Гвардії наступу «Сталевий кордон».

«KORDON RACE» організований за ініціативи прикордонників 7 прикордонного Карпатського загону та за підтримки «N-ix», «Gorgany», «Intellias», «612 км», «SCOUT Tactical», Аптека «3і» та «Авіація Галичини».

Цьогоріч участь в спортивно-тактичних змаганнях взяли тринадцять команд – прикордонники, нацгвардійці, поліцейські, рятувальники, курсанти академії сухопутних військ, військовослужбовці повітряного командування «Захід», служби правопорядку  та команда управління спорту Львівської ОДА. Подолати дистанції з перешкодами могли й решта охочих – гостей заходу.  В змаганнях взяли участь і діти. Наймолодшому учаснику забігу було всього 4 роки, а також воїни, які мають ампутації різного ступеня. Для них було підготовлено спеціальну трасу. Всього було організовано пʼять видів забігів.

Перше місце виборола команда Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Друге місце зайняли рятувальники Управління ДСНС у Львівській області, а бронза дісталась військовослужбовцям Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби.

У категорії «Special», в якій змагалися ветерани та військові з ампутаціями, переміг Богдан Сербин, який зараз проходить реабілітацію у NextStep Ukraine. Друге та третє місце посіли військовослужбовці 7 прикордонного Карпатського загону – Павло Піковець та Сергій Дубов.

«Я сам займаюся спортом, він дуже допомагає. Завдяки своїй фізичній підготовці я залишився живий і пройшов бої у місті Маріуполь. Участь у змаганнях ми присвячуємо нашим побратимам, які ще досі перебувають у російському полоні. Ми пам’ятаємо про кожного і чекаємо усіх вдома!», - розповів прикордонник Павло Піковець.

Вболівальники, гості заходу та учасники також мали змогу поласувати смачною українською кухнею. Топові кухарі цьогоріч приготували 200 літрів бограчу. Неабиякі овації викликали й показові виступи кінологів-прикордонників разом зі службовими собаками.

По завершенню заходу кожна команда отримала цінні подарунки, а учасники забігу – медалі.

«KORDON RACE» - це унікальні змагання, які покликані не лише популяризувати спорт, гартувати фізичну підготовку та витривалість, але й обʼєднувати людей та підтримувати побратимів, які отримали поранення, травми або захворювання, виконуючи службові обов’язки.

«KORDON RACE» обʼєднує не лише учасників, але й їхні родини, адже місце, на час проведення змагання, стає майданчиком для взаємодії та підтримки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси